Rozpoczęcie Sezonu 2009 Łąkomin Gorzów
: sob 31 sty, 2009 14:41
W imieniu organizatorów zapraszam na:
Otwarcie Sezonu 2009, które odbędzie się w Pałacyku Łakomin koło Gorzowa w dniach 24-26 kwietnia. http://www.lakomin.pl/
Koszt uczestnictwa to 260zł. i tradycyjnie obejmuje dwa noclegi z śniadaniem , piatkową ciepłą kolację oraz sobotni bankiet.
Chętny prosimy o zgłoszenia i wpłaty z dopiskiem Łąkomin na mBank 74 1140 2004 0000 3702 4623 2315 Bogusław Karpisz ul. Władysława IV 17 66-400 Gorzów wlkp.
Termin wpłat do końca marca.
Dane do GPS
N 52 45.893'
E 014 51.447'
OTWARCIE SEZONU 2009
LISTA i zgłoszenia na tym forum
Program spotkania:
Piątek:
od 16.00 na przyjeżdżających czekają organizatorzy
od 18.00 ciepła strawa:
żur i bigos po staropolsku oraz...
półmiseki wędlin, serów, jajka w sosie tatarskim, sałatka grecka, szparagi zawijane w szynce, pieczywo jasne i ciemne, masło, kawa, herbata.
alkohole i inne napoje – do zakupienia w barze (np. 30zł./0,5l)
obowiązuje zakaz wnoszenia własnego alkoholu.
Na wieczór zaplanowano pokaz zdjęć i filmów z wypraw motocyklowych i nie tylko (prosimy przywieść swoje materiały na nośnikach elektronicznych).
Sobota:
8.00 śniadanie –
- jajecznica na maśle ze szczypiorkiem,
- paróweczki gotowane,
- twarożek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką,
- zestaw wędlin,
- zestaw serów,
- pomidory,
- ogórki,
- dżem owocowy,
- płatki śniadaniowe,
- mleko,
- pieczywo jasne i ciemne, masło,
- kawa, herbata, woda mineralna.
9.00 Zbiórka
9.30 - 17.00 Wycieczka po zachodniej części pogranicza lubusko-zachodniopomorskiego
połączona ze zwiedzaniem na nogach (ale nie dużo chodzenia),
Drogi bite ok. 150-200km w zależności od pogody na trasie ciepły posiłek.
19.00 - Uroczysta kolacja z ogniskiem
- zupa grochowa,
- dania z grilla: 2 karkówki, szaszłyk, kaszanka,
- bukiet surówek,
- ziemniaczki zapiekane z przyprawami na sposób wiejski,
- kiełbaska do upieczenia na ognisku,
- półmisek wędlin swojskich (pasztetówka, salceson, kiełbasa podsuszana, szynka, kaszanka),
- półmisek serowych rozmaitości,
- pasztet Myśliwski (z dziczyzną),
- domowy smalec ze skwareczkami (własnego wyrobu),
- świeże ogórki kiszone,
- sałatka jarzynowa a’la Łąkomin,
- tradycyjna sałatka ziemniaczana,
- pieczywo jasne i ciemne, masło,
- przyprawy, sosy,
- owoce (do przyozdobienia stołu),
kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane.
alkohole i inne napoje – do zakupienia w barze (np. 30zł./0,5l)
obowiązuje zakaz wnoszenia własnego alkoholu.
niedziela:
9.00 śniadanie – jak w sobotę
10.30- wyjazd do Gorzowa i zakończenie spotkania na Bulwarze Nadwarciańskim
LISTA i zgłoszenia na tym forum
Otwarcie Sezonu 2009, które odbędzie się w Pałacyku Łakomin koło Gorzowa w dniach 24-26 kwietnia. http://www.lakomin.pl/
Koszt uczestnictwa to 260zł. i tradycyjnie obejmuje dwa noclegi z śniadaniem , piatkową ciepłą kolację oraz sobotni bankiet.
Chętny prosimy o zgłoszenia i wpłaty z dopiskiem Łąkomin na mBank 74 1140 2004 0000 3702 4623 2315 Bogusław Karpisz ul. Władysława IV 17 66-400 Gorzów wlkp.
Termin wpłat do końca marca.
Dane do GPS
N 52 45.893'
E 014 51.447'
OTWARCIE SEZONU 2009
LISTA i zgłoszenia na tym forum
Program spotkania:
Piątek:
od 16.00 na przyjeżdżających czekają organizatorzy
od 18.00 ciepła strawa:
żur i bigos po staropolsku oraz...
półmiseki wędlin, serów, jajka w sosie tatarskim, sałatka grecka, szparagi zawijane w szynce, pieczywo jasne i ciemne, masło, kawa, herbata.
alkohole i inne napoje – do zakupienia w barze (np. 30zł./0,5l)
obowiązuje zakaz wnoszenia własnego alkoholu.
Na wieczór zaplanowano pokaz zdjęć i filmów z wypraw motocyklowych i nie tylko (prosimy przywieść swoje materiały na nośnikach elektronicznych).
Sobota:
8.00 śniadanie –
- jajecznica na maśle ze szczypiorkiem,
- paróweczki gotowane,
- twarożek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką,
- zestaw wędlin,
- zestaw serów,
- pomidory,
- ogórki,
- dżem owocowy,
- płatki śniadaniowe,
- mleko,
- pieczywo jasne i ciemne, masło,
- kawa, herbata, woda mineralna.
9.00 Zbiórka
9.30 - 17.00 Wycieczka po zachodniej części pogranicza lubusko-zachodniopomorskiego
połączona ze zwiedzaniem na nogach (ale nie dużo chodzenia),
Drogi bite ok. 150-200km w zależności od pogody na trasie ciepły posiłek.
19.00 - Uroczysta kolacja z ogniskiem
- zupa grochowa,
- dania z grilla: 2 karkówki, szaszłyk, kaszanka,
- bukiet surówek,
- ziemniaczki zapiekane z przyprawami na sposób wiejski,
- kiełbaska do upieczenia na ognisku,
- półmisek wędlin swojskich (pasztetówka, salceson, kiełbasa podsuszana, szynka, kaszanka),
- półmisek serowych rozmaitości,
- pasztet Myśliwski (z dziczyzną),
- domowy smalec ze skwareczkami (własnego wyrobu),
- świeże ogórki kiszone,
- sałatka jarzynowa a’la Łąkomin,
- tradycyjna sałatka ziemniaczana,
- pieczywo jasne i ciemne, masło,
- przyprawy, sosy,
- owoce (do przyozdobienia stołu),
kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane.
alkohole i inne napoje – do zakupienia w barze (np. 30zł./0,5l)
obowiązuje zakaz wnoszenia własnego alkoholu.
niedziela:
9.00 śniadanie – jak w sobotę
10.30- wyjazd do Gorzowa i zakończenie spotkania na Bulwarze Nadwarciańskim
LISTA i zgłoszenia na tym forum